HR & D businesspartner

Uren

32 - 40

Dienstverband

Vast

Werklocatie

Hanzeweg 5, 7418AW, Deventer

Functieomschrijving

HR & D businesspartner worden bij het grootste digitale uitzendbureau van Nederland? Ja, dat lees je goed! Wij zijn een innovatieve organisatie met ambitie en wij groeien snel. Heel veel opdrachtgevers en intermediairs maken inmiddels gebruik van onze HR Tech oplossingen voor vraagstukken op het gebied van flexibele arbeid en payrolling. Elke dag werken ruim 150 medewerkers heel hard om dit te realiseren. De technologische ontwikkelingen gaan snel en dit vraagt andere competenties en nieuwe vaardigheden. Een mooie uitdaging voor een ervaren HR & D businesspartner die affiniteit heeft met de zakelijke dienstverlening en makkelijk beweegt tussen tactisch en strategisch niveau.

Wat bieden wij jou?

Een organisatie waar geen dag hetzelfde is en waar je met je collega’s alle ruimte krijgt om te bouwen aan een ‘future proof’ HR afdeling. Je hebt alle mogelijkheden om je brede HR & D expertise in te zetten samen met jouw coachende vaardigheden. Je laat je buiten de organisatie informeren over HR & D gerelateerde trends en innovaties en benut deze binnen ons bedrijf.

Verder mag je van ons een marktconform salaris verwachten en:

  • 26 vakantiedagen naar rato
  • 13 adv dagen naar rato
  • Winstafhankelijke uitkering
  • Pensioenregeling
  • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden

Goede koffie van vers gemalen bonen, elke dag vers fruit, zeker 2 keer per jaar hele gave personeelsfeesten. En een heerlijke werkplek met het allerbeste uitzicht van Deventer!

Wat verwachten wij van jou?

Het team van HR staat voor een aantal mooie uitdagingen en zoekt een ondernemende collega die ruime ervaring heeft met verandertrajecten.

Je werkt intensief samen met 2 teamleden die de organisatie als hun broekzak kennen en je de weg wijzen, maar ook heel graag van jou willen leren. Je geeft vorm en inhoud aan de strategische personeelsplanning en het aantrekken, behouden en ontwikkelen van talent. Gerelateerde thema’s als recruitment, onboarding, L&D en vraagstukken op het gebied van verzuim en doorstroom zijn voor jou niet nieuw. Met ruim 5 jaar ervaring op de teller kun jij snel waarde toevoegen. Je bent in staat om de HR afdeling mee te laten bewegen met de behoefte van de organisatie. Ontwikkelen van een operationele positie naar een faciliterende en adviserende positie.

Solliciteer direct

Verplicht

Verplicht

Verplicht

Verplicht

Verplicht