Recruiter

32 - 40 uren

Vast dienstverband

Weesp

Functieomschrijving

Wil jij onze opdrachtgever Vattenfall Sales Force ondersteunen in hun ambitie een duurzamere wereld voor “The Next Generation” te creëren? Heb jij kennis en ervaring binnen recruitment, kom bij ons werken als recruiter!

Als recruiter voor easyworx, werk je inhouse bij Vattenfall Sales Force. Je bent verantwoordelijk voor het werven en selecteren van buitendienst vertegenwoordigers, die je aan de hand van de recruitment checklist kwalificeert. Door middel van het benaderen van kandidaten via de diverse jobboards, door eigen werving en out-of-the-box denken, bereik jij je doelen. Hierbij werk je nauw samen met de digital content specialist waarmee je samen spart over de socials. Door de nauwe samenwerking met de teamleider van Vattenfall Sales Force signaleer jij telkens de actuele behoefte. Dagelijks is er een dagstart met je collega-recruiters en jouw teamcaptain om met vernieuwd enthousiasme de dag te beginnen. Om te zorgen dat jouw aangenomen kandidaten daadwerkelijk gaan starten is er een intensief pre-boardingsprogramma. In dit programma ben jij verantwoordelijk voor de optimale begeleiding van de kandidaat. Hierbij neem je persoonlijkheidstests af en zorg je er voor dat de aangenomen kandidaat zich welkom gaat voelen en graag wil gaan starten.

Je beschikt over:

• Minimaal 1 jaar werkervaring in Recruitment;

• MBO-4 werk en denkniveau;

• Beheersing van Nederlandse taal in woord en geschrift;

• Minimaal 32 – 40 uur per week beschikbaar;

• Je werkt op vestiging in Weesp en vanuit huis. Daarnaast werk je 1 dag per week op het hoofdkantoor van easyworx in Deventer.

Wat bieden wij jou?

• Een contract voor bepaalde tijd, na een succesvolle samenwerking verlengen we deze vanzelfsprekend;

• Salaris afhankelijk van ervaring tussen de € 1.900,- en € 2.950,- en een jaarlijkse winstuitkering, van 3% en een goede pensioenregeling;

• 26 vakantiedagen en 13 ADV dagen bij een fulltime dienstverband, 6,5 ADV dagen worden standaard uitgekeerd;

• Volop kansen om jezelf te ontwikkelen;

• Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Daar staan we voor open! Je gaat je bij ons echt niet vervelen, bij ons gebeurt er altijd wat;

• De middelen om je werk goed te kunnen doen, denk aan een laptop en een telefoon.

Wat verwachten wij van jou?

Resultaatgericht - Jij zorgt voor tien startende kandidaten per maand. Tijdens het gesprek met de kandidaat kwalificeer je de kandidaat. Nadat deze gekwalificeerd is, plan je de kandidaat in voor een sollicitatiegesprek bij de teamleider. Ultieme doel hierbij is dat de door jou aangedragen kandidaten worden aangenomen en gaan starten.

Begeleiding - Indien de kandidaat is aangenomen begint de pre-boarding en boardingsfase. Jij hebt hier een actieve rol in.

Actief - Jouw teamcaptain stelt met jou een plan van aanpak op waarin jullie de acties beschrijven om jouw doelen te behalen.

Samenwerking - Jij bent sparringpartner voor de teamleider. Daarnaast denk jij binnen het team actief mee en help jij jouw collega recruiters bij vragen.

Energie - Je haalt energie uit het behalen van targets.

Solliciteer nu

Verplicht

Verplicht

Verplicht

Verplicht

Verplicht